Profi Webáruház készítés olcsón! Profi Webáruház készítés olcsón! Csodás kerticsapok! Csodás kerticsapok! a Hungarian Pink Floyd Show weboldala a Hungarian Pink Floyd Show weboldala Füxi és Bruce Dickinson! Füxi és Bruce Dickinson! Finki és Jimmy Page! Finki és Jimmy Page! Finki és Robert Plant! Finki és Robert Plant!

Tagok

 

A HitRock együttes tagjai:

 


Mr. Basary (Babári József)
ének

1971: Első zenekarom a Torzonborz együttes, mely a mai napig működik.

1978: Az Orient együttes énekes-billentyűse lettem.

1979: Ebben az évben megalakult a Hit együttes, melyben szintén énekes-billentyűs voltam. 

1980: Az első Hit kislemez.

1982: A második Hit kislemez.

1984: Kiváltam a Hitből, majd a Wastaps zenekarral a  margitszigeti Thermál Szállóban vendéglátóztam.

1985: Egy rövid időre visszakerűltem a Hit együttesbe, ebben az időben  a BeNeLux államokban léptünk  fel. A szerződésünk lejárta után a Missió zenekarba kerültem.

1986: A P. Box-utód Metal Company (Bencsik Sándor, Zselenc László, Pálmai Zoltán) zenekar tagja lettem, egy kislemez készült.

1987: Deák "Bill" Gyula is csatlakozott a zenekarhoz, megalakult a Bill és a Box Company.

1988: A Telegram (Vedres Joe, Hirlemann Bertalan, Makovics Dénes, Balogh Mihály) együtteshez kerültem, mely ebben az évben alakult Beatrice és Bikini zenészeiből.

1989: Egy nagylemezt készítettünk a Telegrammal.

1991: Megalapítottam saját zenekaromat, a Mr. Basary Group-ot, mely hagyományos hard-rock zenét játszik. A saját dalokon kívül Deep Purple, Rainbow, Led Zeppelin, Uriah Heep feldolgozások szerepelnek a műsorainkban. A zenekar tagjai: Talabér László, Tihanyi Gábor - aki sajnos ma már nincs köztünk -, Nagy László, és Magyari András.

1993: A Kormorán énekese lettem, valamint Szörényi Levente "Atilla - Isten ostora" című rockorerájában énekeltem.

1997: Kiváltam a Kormoránból.

2000: Újból Kormorán

2006: Elkészült a Mr. Basary Group 15. évfordulójára a "Más lett a világ" című CD.

2007: Még egy saját zenekart alapítottam Grand Funk Retro néven. A zenekar tagjai: Nagy László, Zsoldos Tamás és Gergely Cs. Miklós.

2009: HitRock 30. éves jubileumi koncert, melyről lemezfelvétel is készült.

2010. Ismét kiváltam a Kormoránból.

2011: Megalapítottuk az Örökség zenekart a Kormorán egykori tagjaival. Egy DVD és egy CD készült. Ebben az évben került megrendezésre a "Volt egyszer egy Ifipark" fesztivál, amin a HitRockkal léptem fel.

2013: Tihanyi Gábor Tánci Emlékkoncert. (HitRock, Mr. Basary Group és Millennium)

2014: Újból visszatértem a HitRock-ba mint énekes, közben az Örökség együttes tagja is vagyok. A 35. évfordulóra elkészült a "HitRock 35 Live!" című koncertalbum.

2015: A Metál Hammer kiadásában megjelent a HitRock live 30! koncert CD, melyen még Tihanyi Gábor Tánci barátunk gitározik!

2016: Új (régi), tagokkal indulunk neki az évnek, év végére tervben van egy új album vadi új dalokkal!

Díjaim:
4 aranylemez
1 platinalemez
2006. Magyar Örökség díj
2006. A Vitézi Rend Nemzetvédelmi keresztjének arany polgári fokozata
2007. MAGYAROCK díj


 

Pozsonyi Tibor (Finki)
dob, ütőhangszerek, Theremin

1955-ben, Mikulás napján születem.

Gitáros szerettem volna lenni. Kaptam is egy akusztikus gitárt a szüleimtől, de megfordítottam és elkezdtem rajta dobolni. Így lettem dobos!

Első zenekarom a Péntek 13. volt, majd következett az Androméda együttes.

1976-ban az Orient együttesbe kerültem. Itt játszottam elöször együtt a Hit, a mai HitRock együttes tagjaival. 1986-ban a Hit zenekar feloszlása után a Lépcsőház együttes dobosa lettem, de mellette részt vettem sok projektben, mint vendég zenész. (Péládul Led Zeppelin vagy Queen tribute.)

1998-ban újra indult a Hit együttes, egy CD-t is kiadtunk a korábban kiadatlan dalaink akkori verzióival "A véncsavargó... '78-'98" címmel.

2000-ben tagcserék és névváltoztatás következett. Ekkor lettünk a Hitből HitRock. Majd Füxivel, azaz Füchsel Tiborral megalapítottuk a HitRock Pink Floyd Tribute Band-et, vagyis a mai nevén a Hungarian Pink Floyd Show-t is.

A Pink Floyd tribute mellett többször is összeálltunk egy-egy előadásra a HitRock-kal. Volt lemezfelvétellel egybekötött 30 éves jubileumi koncert, volt a Budai Ifjúsági Park 50. évfordulójára rendezett fesztiválvolt Tihanyi Gábor - Tánci barátunk emlékére rendezett koncert, aki anno a HitRock gitárosa volt.

2014. tavaszán Füxivel úgy döntöttünk, hogy hosszútávra gondolkodva, új tagokkal, újra összeállunk a HitRockkal. A tizenöt éves ifjű tehetséggel, Somogyi Remiggel újjáalakult banda 35 éves jubileumi koncertjének anyaga, -rajta új dalainkkal- szintén meg lett örökítve. A buli felvételéből készült CD "HitRock 35 Live!" címen jelent meg. 

2015-ben újabb koncert CD-vel gyarapodtunk megjelent a HitRock 30 Live! CD a 30 éves jubileumi koncertünk felvételével!

2016. Új év új zenekar régi tagokkal! 


 

Füchsel Tibor (Füxi)
Hammond orgona, zongora, szintetizátor

1955-ben születtem. Tizenöt évesen játszottam elöször szinpadon, mint basszusgitáros.

Első zenekarom a Horoszkóp volt. Majd több zenekarban is volt többféle probálkozás. Például az S.O.S. együttes Szegvári Gáborral és Sárvári Vilivel.

1977-ben találkoztam Finkivel, azaz Pozsonyi Tiborral, aki az Orient zenekar dobosa volt. Hamarosan beléptem a zenekarba, mint billentyűs(Ez a banda a HitRock együttes elődje). 1978-ban két év katonaság következett, majd 1980-ban újból vissza tértem az Orient zenekarhoz, mely akkor már az 1979-ben felvett Hit nevet viselte.

1986-ban a Hit együttes felfüggesztette tevékenységét. Ezután a Beatrice keverőtechnikusa lettem, késöbb Nagy Feró munka- és üzlettársa.  A  Rocker Studióban dolgoztam, ahol sok magyar zenekarnak készítettem lemezfelvételeket.

1994-ben szétváltunk  Feróval, ekkor saját studiót és zeneműkiadót létesítettem RockLand néven. 

1998-ban újból összeállt a Hit együttes és elkészítettük első CD-nket, az 1980-1983-as időszak kiadatlan dalaiból. Majd koncertek következtek. 

2000-ben a "nosztalgiázás" kifulladt. Újabb tagcserék következtek és megalakult a ma is működő Hungarian Pink Floyd Show (Pink Floyd Cover).

2009-ben 30. évfordulós jubileumi koncertet adtunk, melynek felvételéből "HitRock 30 Live!" címmel promóciós CD készült.

2011-ben a "Volt egyszer egy Ifipark" fesztiválon léptünk fel.

2012-ben a '82-es legendás közös buli évfordulóján Fanyúl - HitRcok koncertet tartottunk. 

2013-ban Tihanyi Gábor Tánci sajnálatos halála miatt úgy nézett ki, hogy végleg abbamarad a HitRock működése.

2014. elején több koncertre is felkérést kaptunk. Invitálásomra szerencsére igent mondott Somogyi Remig gitáros és így "újratöltve" ismét összeállt a HitRock. 35. éves jubileumi koncertünkből "HitRock 35 Live!" címmel CD készült.

A 2015. január 24-i dedikálás és lemezbemutató koncertek, közben megjelent a HitRock Live 30!

2016. nyár végén Kiss Zoltán gitáros és Vajda Tibor basszusgitáros csatlakozott a zenekarhoz.  


 

Mátyási Roland

Gitár


 

Vajda Tibor

Basszus gitár

1959. júl. 29. Budapesten születtem a család várva várt első és egyben utolsó gyermekeként.

Gimnáziumi éveimben a rock-korszak legszebb korszakába szerettem bele a basszusgitár hangjába ami azóta is tart.

1983-ban dobos barátom ajánlásával kerültem a Hipnózis zenekarba. Rövid pályafutásomnak gyermekeim születése és szakmám vetett véget.

2003 tavaszán újra vissza tértem a zenéleshez és a Blackriders együttes tagja lettem. Az eltelt évek alatt sok formációba vehettem részt és kitűnő muzsikusokkal játszhattam egy színpadon. Fontosabb formációk zenekarok: Artist Robinson & the Blackriders, MP3 zenekar, Little Wings, Pribojszki Mátyás Band, Roxérum.

2016-ban kerültem a  HitRock együttesbe. Örülök és megtisztelő, hogy egy ilyen nagy múltú és kitűnő zenekar tagja lehetek. Feel the bass!!!!